preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Алергенна планета - Видео

Алергенна планета - Видео

Ние сме в плен на епидемия от алергии.

Преди 50 години един от 30 е бил засегнат, но днес във Великобритания е почти един от всеки трима. Това е една от най-големите загадки на съвременната медицина. Пътуване по света, от най-отдалечените обитаеми острови до замърсените центрове на Калифорния и Великобритания ще ни помогне в търсенето на отговори. Срещи с потърпевши и учени, които са посветили живота си опитвайки се да разберат - защо ставаме алергични към нашия свят.

 

Растения - фармацевти

Причината, поради която веществата, съдържащи се в растенията, оказват активно въздействие върху човешката физиология, се дължи отчасти на факта, че всички живи същества имат близки по състав и строеж химически компоненти. Протеините, ензимите, захарите, витамините и отровните вещества, съдържащи се в растенията, са свързани така, че упражняват произволно известен физиологичен ефект върху подобни на тях вещества в човешкия организъм. Забележително е как химически вещества, съдържащи се в растенията, когато се приложат на хора, напълно наподобяват своята нормална реакция вътре в растението. Класически пример за подобно поведение са антибиотиците. В растенията те се излъчват специфично за отблъскване атаките на бактерии и гъбички и действуват точно по същия начин и при животните. Изглежда като че ли е напълно възможно да съществуват други подобни процеси на прехвърляне. Установено е, че химически вещества, които инхибират паразити и тумори в растенията, оказват същия ефект при хората, а също така са били открити и някои обещаващи противовирусни съединения.

 

Още: Най-странните алергии, За алергиите.