preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Най-странните алергии

Най-странните алергии

Алергията е прекомерна, неадекватна реакция на имунната система към вещества, иначе безобидни за човека. Когато говорим за алергии, обикновено си представяме цъфтящи цветя, ягоди, животински косми, прах и свързаните с това сълзящи очи. Алергиите не само превзеха всички възрастови групи, но станаха толкова на брой, че чак не е за вярване. А най-лошото при тях е, че имат способността да се разширяват. Който е алергичен към нещо, с течение на времето става алергичен към все по-голям брой вещества.

Наред с "традиционните" алергии, има и доста странни. Например, водната уртикария, или казано просто алергията към вода. Хората с това заболяване не могат да се къпят във вана, да плуват в море или басейн, да перат, да мият чинии. Защото за броени минути от водата кожата им се покрива със сърбящ обрив. При някои от тях алергията се е проявила след прием на антибиотици.

Освен водната, има и други странни алергия. Като например, коса, слюнка, светлина, накити. При алергията към слюнка, веднага след целувка лицето на алергичния почервенява, подува се, по устните излизат мехури.
Доста хора страдат и от алергия към слънчева светлина (не става дума за слънчево изгаряне) и ярка светлина от изкуствен източник. Освен обриви и отоци, те имат и затруднение в дишането.

Описан е и интересен случай на алергия към коса. Пациент страдал от тежка алергия, изразяваща се с кихане, хрема и трудно дишане. Но странното е, че тези признаци се появявали само през нощта, когато си легне в спалнята. След продължителни изследвания, най-накрая се установило, че страда от алергия към косата на съпругата си.

Доста необичайна е и алергията към брашно, но не когато се приема като храна (глутенова непоносимост), а когато се вдишва. Описана е и алергия към физически усилия. При физическо натоварване някои хора проявяват типичните белези на алергия. Подозират се въздействието на потта, отделяните хормони и др. През последните години се увеличиха случаите на алергия към накити, дори към злато. Съществуват случаи дори алергия към лекарствата против алергия.

Тази статия е на: edna.bg

Още: Алергенна планета - Видео, За алергиите.