preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Публичен танц "Flash mob" против затлъстяване

Публичен танц

Днес (събота- 20.09.2014) от 17 ч. стартират 150 флашмоба срещу обездвижването и затлъстяването в цяла Европа като България се включва активно с девет града - Пловдив, Варна, Благоевград, Ямбол, Нова Загора, Монтана, Сливен, Кюстендил, Плевен.

Какво е Флашмоб?
В превод от английски "Flash mob" означава „внезапна тълпа“. Това е вид колективно улично изкуство възниква извън политиката, религията и икономиката. Участниците нито плащат, нито им се заплаща. Такива събития се организират обикновено чрез интернет, в социалните мрежи и при повечето от тях хората дори не се познават помежду си.

В България организацията върви много активно и всеки град е подготвил нещо уникално, специфично и изненадващо. В нашия град (Плевен) проявата ще се състои пред "Центъра за работа с деца". Флашмобовете в цяла Европа включват елементарни стъпки върху музикален фон. Поканени са да се включат всички - за ориентир се разпространява клип в Youtube. Всеки може да се включи и без да се е подготвял предварително - от малки деца до възрастни хора.

Идеята на планираните флашмобове е да представят по интересен начин идеята, че всяко движение е полезно, че можем да направим нещо за себе си и за обездвиженото си тяло. И най-малкото усилие като лек танц, изкачване на стълби или просто ходене пеша водят до чудеса, свързани със здравето, психическата кондиция и красотата.
Флашмобовете предхождат и промотират седмицата на движението MOVE Week (също ще отразим като новина), която ще стартира девет дни по-късно - от 29.09. до 5.10. До този момент в българската MOVE Week са заявили участие 34 града, с над 250 регистрирани събития и 108 организатори на събития. В 14 общини са планирани общински събития. Седмицата е подкрепена официално от Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Асоциацията на Общините в България, Национален младежки форум, Национално представителство на студентските съвети в България, Национална спортна академия.

Още: Европейската седмица на движението, Танцуваща София.

Част от тази стaтия е на: plevenzapleven.bg, diabetnews.bg