preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Животът е един

Животът е един

Животът е един за това ОПИТВАМ ВСИЧКО или
Животът е един за това ВНИМАВАМ КАКВО ОПИТВАМ.

Хората започват да взимат наркотици по различни причини: стрес, чувство за малоценност, да привлекат внимание, за разнообразие, за да се впишат в определени групи, да покажат колко са безстрашни, заради любов или просто от любопитство. Не след дълго започват проблемите със близките. Понеже им е трудно да обвинят себе си за собствените си постъпки, най-често се обръщат към системата, държавата или ситуацията, в която живеят. Започват да търсят оправдания. По тази причина все по-често се сблъскваме с хора, които приемат за нормално използването на различни упойващи съзнанието средства, дори стигат до крайности като: петиции, протести, изказвания по медиите и разговори със сериозни институции за легализиране на наркотиците. Истина е, че продажбата на леки наркотици в малки количества е позволена в някои държави. Макар да не го мислим за правилно, няма да го крием, за да разгледаме темата от всичките и страни, за да могат всички да бъдат абсолютно информирани и да избегнат употребата им. Любопитно е ,че има хора, който мислят по следния начин: "Аз взимам наркотици, но внимавам и не прекалявам". Вярно е, че някои наркотици вредят по-малко от други, но това в никакъв случай не значи, че не застрашават здравето и живота. Други казват: "Аз взех само да видя какво е.. и така започнах ", но в крайна сметка единици са тези, който са успели да се откажат, а тези който не могат да спрат казват: "на мен ми харесва.. не ми пречи", което е най-често е оправдание или просто наркотикът им е променил съзнанието. Но всички трябва да знаят, че при вземането на какъвто и да е наркотик се променя и тялото не само разумът. Първо ще ви покажем временното влияние на някои наркотици, след това последиците върху тялото за да прецените ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ ЦЕНАТА КОЯТО ЩЕ ПЛАТИТЕ?

Временни промени:

Канабис - развеселяване, повишено самочувствие, промяна в слуха.

Амфетамини - енергичност, премахва нуждата от сън, издръжливост на алкохол.

Метаамфетамини - енергичност, смелост.

Кокаин - усещане за мощ, еуфория.

Морфин, Опиум, Хероин - усещане за топлина, отпускане и спокойствие.

Трайни промени:

Канабис - шезофрения, рак на белите дробове, респираторни заболявания, намалява концентрацията, променя настроенията (най-често се наблюдават депресивни състояния), нарушава контрола върху волевите движения. В редки случай се наблюдава кривогледство, но само докато премине ефекта на наркотика.

Амфетамини - параноя, апатия, загуба на апетит, безсъние, конвулсии.

Метаанфетамини - проблеми с двигателни функции на тялото, предизвиква сериозни проблеми със зрението, епилепсия, и рани по лицето само от докосване.

Кокаин - перфорация на носната преграда (след продължително смъркане), кръвотечение и увреждания на устната кухина и смърт при хора страдащи от сърдечно съдови заболявания.

Морфин, Опиум, Хероин - физическа зависимост, настръхнала кожа, болки в стомашно-чревния тракат, риск от заразяване с хепатит "С", секретиращи лигавици, повишена температура,тремор, болки в ставите, увреждане на чернодробните клетки, рязко спадане на теглото нежелание за живот. При свръх доза - кома или смърт.

Целта на тази статия е превенция. Най-вече за младите които от ранна възраст започват с незаконните вещества, а това че са незаконни не е най-лошото.. обяснете на младите какви са ефектите и последиците от наркотиците. Говорете спокойно за да ви разберат.. позволете на ума да запази здравето, за да може здравето да запази умът!

Още: Какво причинява алкохола