preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Чешмяна вода

Чешмяна вода

Водопроводните станции още повече замърсяват водата. Водопроводните тръби са от желязо. Освен това водата се хлорира и се обработва с алуминиев сулфат. Така тя се оказва 20 пъти по-мръсна от чистата кладенчова и изворна вода.

Но на всички ни е ясно, че водата трябва да се чисти, за да се избегнат холерата и дизентерията. Получава се затворен кръг – холера и дизентерия няма да се появят, затова пък след 20 години ще нарасне смъртността от рак. Звучи отчайващо, но учените са направили и други открития, което им дава основание да твърдят, че питейната водопроводна вода е един от основните фактори, влияещи на продължителността на човешкия живот. За 60 години човек изпива поне 60 кубически литра вода – около две цистерни. И ако тази вода съдържа отпадъци, мръсни съставки, тя преминава през нашия организъм. И естествено, това не остава без следа. Всички виждаме всеки ден мръсните следи, които остават по стените на чайника или тенджерите, в които е вряла вода. При това остава не само бяла карбонатна утайка, но и кафеникава. Тези химически отпадъци се натрупват по нашите кости, кръвоносни съдове и капиляри.

Пригответе си сами безвредна вода по елементарен начин

За да бъдем здрави, трябва да разберем, че е необходимо организмът ни да приема само чиста питейна вода, но всички сме наясно, че едва ли някъде е останала такава. Затова трябва сами да си я пречистваме. Въглените филтри са добри, но изчистват само органичните вещества, а металите остават. Има и по-ефикасни очистители, но те са прекалено скъпи и едва ли всяко домакинство може да си ги позволи. Съществува един много лесен и напълно достъпен метод, при който водата се изчиства от излишните примеси и става 30 пъти по-чиста.

Ето как става това: Предния ден водата се преварява, изстудява се до стайна температура и се налива в тенджера. Замразява се така, че една трета част от водата в тенджерата да остане незамръзнала. По законите на физиката в леда не попадат примеси, защото структурата на леда изхвърля от себе си излишните молекули, а обхваща само водните. Той първо се образува около стените на тенджерата, а мръсната вода остава в средата. Вечерта с нож се пробива средата и се излива незамръзналата вода, която е събрала в себе си всички примеси. След това за по-голяма сигурност останалата заледена вода се облива с малко гореща, за да изчезнат и полепналите по леда примеси. След това се оставя ледът да се разтопи по естествен начин.

Още: Флуоридна измама.

Цялата статия: Опасна ли е водата от локалния водопровод?