preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Движението е равно на добро настоение

Движението е равно на добро настоение

Разходката е достатъчна за повдигане на духа.

Движение за здраве

По-доброто настроение е още една от положителните последици от физическата активност. Дори само 20 минути имат осезаем ефект върху емоционалното състояние на човек, показват резултатите от британско изследване.

Шотландски учени са интервюирали и обобщили данните от над 19 000 мъже и жени, като наблюдението е продължило 6 години. “Физическата активност без съмнение помага да се управлява и намалява стреса”, твърди Марк Хамър от Лондонския университетски колеж (University College London). “Всъщност тя е най-лесният начин да се подобри бързо и рязко настроението. За това дори не е необходимо кой знае какво - 20 минути на седмица не са никак много. Всеки може да отдели толкова време, а резултатът си заслужава”.

Билки

Изследването, публикувано в новия брой на British Journal of Sports Medicine обобщава: “Чувството на потиснатост ни прави по-лениви, но с малко усилия човек може да обърне посоката на факторите и да получи много срещу малко. И тази закономерност действа независимо от възрастта, пола, социалното положение, теглото, наличието на някакви хронични заболявания, тютюнопушенето и други фактори”.

Тази статия е на: zdrave.bg