preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Портокаловият сок работи в наша полза

Портокаловият сок работи в наша полза

И не се заблуждавайте – тук не става въпрос да си купите портокалов сок от магазина. Купете си портокали, изцедете 100 мл сок и пийте.

Защото:

- Намалява болките в ставите. Портокаловият сок е богат на флавоноиди като хесперидин и нарингенин, които имат противовъзпалителни свойства. Те помогнат за облекчаване на болката в тялото. Една чаша портокалов сок може да помогне на жените, които страдат от артрит.

- Пречи да дебелеете. Една чаша портокалов сок на ден ще помогне на тялото ви по-лесно да обработи натрупаните мазнини, да изхвърли токсините и по този начин да не наддавате на тегло.

- Той се бори с анемията. Тъй като е богат на на витамин C, това помага за доброто усвояване на желязото в кръвта. Полученият ефект е, че се увеличава нивото на хемоглобина на тялото.

- Подобрява храносмилането. Портокаловият сок е отличен помощник на храносмилането и помага да избегнете запека. При редовна употреба на домашен сок ще избегнете затрудненията при изхождане.

- Регулира кръвното налягане. Като лечител на хипертонията, атеросклерозата, подаграта и заболяванията на черния дроб, портокаловият сок е известен, тъй като съдържа аскорбинова киселина и калий.

- Намалява опасността от ракови заболявания. Едно скорошно изследване доказва, че портокаловият сок е ефективен при предотвратяване на рак на белия дроб, рак на гърдата и рак на кожата. Всеки ден трябва да изпивате 100 мл сок от портокали плюс 8 чаши питейна вода.

- Съществуват противопоказания за прекалената употреба на портокалов сок. Той не се препоръчва на хора, които имат гастрит с повишена киселинност, язва на стомаха и възпаление на червата и дванадесетопръстника.

Цялата статия: 6 много важни ползи от портокаловия сок!

Още: Портокал горчив, бигардия - Citrus aurantium subsp. amara Engl.