preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Зехтинът пази от натрупване на холестерол в артериите.

Зехтинът пази от натрупване на холестерол в артериите.

Биологичната стойност на зехтина се основава на букет от биологично активни вещества, на първо място високо съдържание на алфа-токофероли най- усвояемата за човешкия организъм форма на токофероли (90% от сумата на всички токофероли от зехтина са в тази форма).

Известно е, че токоферолите са мощни антиоксиданти и залавят образуващите се при протичане на биохимичните процеси в организма свободни радикали, като неутрализират по този начин вредните им здравни ефекти. На второ място, за високата биологична ценност на зехтина допринася наличният в състава му бета-ситостерин. В 100гр. зехтин се съдържат 300мг. от това липотропно вещество с изразено хипохолестеролемично (т.е. намаляващо нивото на холестерола в кръвта) действие. Мастнокиселинният състав на зехтина се отличава с присъствие на 15-16% насители мастни киселини, около 65-70% мононенаситени и 12% полиненаситени мастни киселини.

Тази статия е на: Здраве за всички.

Още: Мазнини, Плюсовете и минусите на тлъстата храна, Искат забрана на трансмазнините.