preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Задържане на вода - кога и защо?

Задържане на вода - кога и защо?

Задържането на вода е често срещан проблем, особено през лятото. Понякога причините са съвсем безобидни, а в други случаи задържането на вода е симптом на заболяване или може да бъде причина за поява на такова.

Защо задържате вода?

Задържането на вода често е причинено от нисък прием на вода, което кара организма да си складира вода. В противен случай, в резултат от дехидратация, е твърде възможно да изпитвате главоболие, безсъние, мускулни крампи, умора, запек, ставни болки, понижаване на кръвното и световъртеж, подуване на корема, наддаване на тегло, образуване на камъни в бъбреците и т.н. За да предотвратите всичко това, най-доброто решение е просто да пиете повече вода. Избягвайте и твърде солените храни, пикантни и мазни храни, които изискват много вода при процеса на храносмилането им, което допълнително задълбочава проблема с дехидратацията.

Как може да разберете дали сте дехидратирани?

Ако не сте забелязали някой от симптомите на дехидратация и не усещате сухота в устата си, то най-сигурният начин да разберете дали организмът ви има нужда от повече течности е по цвета на урината. Тя трябва да е бистра и светла на цвят, а в случай на дехидратация е мътна и тъмна (кехлибарена). Задържането на вода е обичаен проблем, който съпътства месечния цикъл на всяка жена, както и периода на менопауза. Това е нещо характерно и за бременността, като често задържането на вода води до подуване и отичане на крайниците. Задържането на вода може да е признак и на бъбречни, чернодробни и сърдечно-съдови заболявания, хормонални проблеми, ниски нива на витамин В в организма.

Още: Флуоридна измама, Чешмяна вода, 7 ползи от пиенето на много вода.

Тази статия е на: rozali.com