preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Нов продукт за ежедневна употреба

Нов продукт за ежедневна употреба

Причината за днешната новина е новият ни продукт Tea char, който успява да съчетае лечебните свойства на билките заедно с приятния аромат и вкус на кисела ябълка. Историята за създаването на този чай е доста интересна.

Това лято един от служителите ни дава на детето си да пие билки, но то отказва - понеже му горчат. Бащата се опитва да му обясни, че билките са полезни и ще му помогнат, но детето е непреклонно. Тогава той прекарва няколко нощи в търсене на билкова смес която да има същото действие, но да е приятна за пиене. Добавя мента и кисела ябълка /която помага за облекчаване на неразположения в стомаха и има приятен вкус/. Тогава отново подава чашата на детето си и този път всичко минава перфектно. Чаят носи аромат на мента и липа и е с приятен вкус. Освен това е подходящ да се пие и охладен, което допада на детето в топлите дни.

 

 

За билковата смес са подбрани билки стимулиращи отделянето на лигавичния секрет, чрез които се осъществява изчистването му. Употребява се при бронхити, ларингити, белодробни абсцеси, задух и туберкулозна кашлица. Чаят има противовъзпалително действие и е подходящ за ежедневна употреба.

Съставки: Ябълка, Градински чай, Свирчовина цветове, Шипкова люспа, Драка, Слез, Жиловлек, Мащерка, Мента листа, Медицинска ружа корени, Перуника корени, Магарешки бодил, Липа, Подбел листа.