preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Световния ден на физическата активност

Световния ден на физическата активност

През 2002 г. с решение на 55-тата Световна здравна асамблея, 10 май е обявен за Световен ден на физическата активност с мото “Движението - това е здраве”. Ниската физическа активност провокира високото кръвно налягане, високото ниво на холестерол и затлъстяването. Съвместно с тютюнопушенето и нездравословното хранене тя е основен рисков фактор за редица клинични заболявания.

Недостатъчната физическа активност има значителни последици за общественото здраве. Според СЗО хиподинамията обуславя 10-15% от общата смъртност в Европейския регион или един милион смъртни случаи годишно; 8-10 години по кратка продължителност на живота в добро здраве; рязко нарастване на затлъстяването сред населението на Европа; 910 млн. евро на 10 млн. души население годишни финансови загуби, следствие на заболявания, свързани със заседнал начин на живот.

Тази статия е на: plevenzapleven.bg