preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Да сапасим пчелите

Да сапасим пчелите

Европейската комисия планира да забрани за следващите две години използването на четири вида пестициди, които влияят негативно върху пчелите.

„Тихо по целия сват милиарди пчели умират, което застрашава нашите култури и храни. Но само след няколко часа Европейският съюз може да предприеме действия да забрани най-отровните пестициди и да проправи пътя към забрана в световен мащаб, което да спаси пчелите от изчезване". С тези думи започва призивът на една нова онлайн петиция за спасяване на пчелите, дала началото си на 29-ти Януари 2013 година и ни призовава да гласуваме, за да се издейства забрана над пестицидите на база неоникотиноид, които тровят пчелитe. „Четири страни от ЕС са започнали забраната на тези отрови и някои от пчелните популации вече се възстановяват. Преди дни официалният пазител на безопасността на храните в ЕС заяви за първи път, че някои пестициди фатално увреждат пчелите. Сега правните експерти и европейските политици призовават за незабавна забрана. Но Bayer и други гигантски производители на пестициди лобират усилено, за да ги задържат на пазара. Ако направим огромен „рояк‛ от общественото недоволство сега, ние можем да настояваме пред Европейската комисия да постави нашето здраве и нашата околна среда на място преди печалбата на малцина‛. Целта на кампанията е да събере 2,5 милиона гласа, а над 2,1 млн. са вече събрани. Надеждата на инициаторите е че водещи евродепутати ще внесат това послание „в навечерието на важна среща тази седмица в Брюксел‛.

Петиция: Ban Bee Poison
Пратете го и на вашите приятели. Ние не сме единствените, които са против вредните пестициди.
Айнщаин: "Изчезнат ли пчелите на света му остават още 4 години."

 

Източник: Репортаж на tv7 по темата, greentech

 

Още: Мед, Kритичен глад в пчелните семейства.