preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Растения - Фармацевти

Растения - Фармацевти

Причината, поради която веществата, съдържащи се в растенията, оказват активно въздействие върху човешката физиология, се дължи отчасти на факта, че всички живи същества имат близки по състав и строеж химически компоненти. Протеините, ензимите, захарите, витамините и отровните вещества, съдържащи се в растенията, са свързани така, че упражняват произволно известен физиологичен ефект върху подобни на тях вещества в човешкия организъм. Забележително е как химически вещества, съдържащи се в растенията, когато се приложат на хора, напълно наподобяват своята нормална реакция вътре в растението. Класически пример за подобно поведение са антибиотиците. В в растенията те се излъчват специфично за отблъскване на атаките на бактерии и гъбички и действуват точно по същия начини при животните. изглежда като че ли е напълно възможно да съществуват други подобни процеси на прехвърляне. Установено е, че химически вещества, които инхибират паразити и тумори в растенията, оказват същия ефект при хората, а също така са били открити и някои обещаващи противовирусни съединения.

Ивън тази пряка връзка съществуват много повече неуловими подобия между биохимията на растения и животни, което може да помогне да се обяснят някои очевидно произволни реакции. Например, човешки полови хормони са намерени в дрожди и някои видове плесени. Някои растения също съдържат съставки, доста близки до ендорфините и екзорфините, които контролират човешките ответни реакции при болка. Няма съмнение, че тяхната роля в растението е да помагат в предаването на информация за вредно въздействие и да стимулират процесите на възтановяване.