preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Село Марчаево - колективнo засажданe

Село Марчаево - колективнo засажданe

През днешния ден отидохме до с. Марчаево както бяхме запланували по-рано. Посрещна ни група хора, готови да вложат цялата си енергия за да свършим възможно най-много работа. Въоръжиха ни с по един уред за засаждане измислен от тях с името "творилка". Все още в процес на разработване, но след като се усъвършенства по-голямата част от бройките ще бъдат дарявани на училища, домове и детски градини.

Имахме около 3000 семена за деня и много мерак. След като се пуснахме по поляните в радиус 3 метра един от друг започнахме засажденията. Ние от pleven-bilki.com засадихме към 200 дръвчета с помощта на Иван Андомов и Камелия Костадинова, които преди това ни показаха как лесно и бързо да се справим със задачата. Докато разговаряхме с тях научихме, че на цялото събитие включващо пет селища - общия брой на семената и костилките достига 16 000. Имаше различни видове добре обработени: хинап,череши, ябълки (и райски), сливи, бадеми, орехи, праскови, кайсии и др. Поздравяваме всички които се включиха днес и се надяваме да се видим скоро отново за следващото събитие.

Още: Пролетнo колективнo засажданe.