preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Пълнозърнест хляб - предпазва от високо кръвно

Пълнозърнест хляб - предпазва от високо кръвно

Хлебните изделия от необработени зърна помагат в борбата с повишеното кръвно налягане, показва резултатите от изследване, проведено в Харвардското училище за обществено здраве в Бостън (САЩ). Мъжете, които приемат такива продукти, по-рядко страдат от хипертония.

Данните, събирани от американските специалисти в продължение на 18 г., обхващат повече от 50 хиляди души на възраст от 40 до 75 години.

Резултатите показват, че тези, в чиято диета пълнозърнестият хляб присъства постоянно страдат от хипертония с 19% по-рядко. Връзката между употребата на необработени зърнени храни и риска от развитието на хипертония се запазва независимо от фактори като количеството на приеманите плодове и зеленчуци, физическата активност и съдържанието на холестерол в кръвта.

Необработините зърна се усвояват добре от организма. Те са богати на целулоза и други полезни вещества. Американските специалисти, цитирани от Ройтерс, съветват да се употребява най-малко 85 г пълнозърнест хляб на ден.

Тази статия е на: zdrave.bg

Още: Стандарт и за пълнозърнестия хляб, Алхимията на хляба.