preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Неправилната поза зад бюрото

Неправилната поза зад бюрото

Много хора забравят да седят с изправен гръб по време на работа.

Дългите часове зад бюрото ни карат да заемаме пози, които считаме за удобни, но всъщност са много вредни за тялото и здравето изобщо. Човек трябва да се старае да позиционира тялото си така, че позата да следва естествените извивки на гърба и врата. Изгърбвате се часове наред, това може да доведе не само до болки в гръбнака и врата, а и до антисоциално поведение, депресия, ниско самочувствие и намалено либидо.

„Изгърбването притиска мускулите на стомаха, което води до понижен приток на кислород в организма. Вследствие на това се чувстваме по-отпаднали, летаргични, апатични. Накрая на деня нямаме желание и енергия за нищo. Грешната поза кара тялото да се чувства атакувано, което пък води до допълнителен стрес и умора“, обясни Сами Марго, автор на изследването. (Неправилната поза зад бюрото убива либидото ви)

Проучването е направено в Нова Зеландия и в него са взели участие 74 души. Половината от тях са накарани да седят с изправен гръб, докато другите са седели прегърбени в удобна за тях поза. През определен период от време е измервано тяхното сърцебиене и кръвно налягане. В края на теста и двете групи са разпитани. Прегърбените са се чувствали по-негативни, тъжни, уморени и са говорили значително по-малко от тези, които са седели през цялото време с изправен гръб. Изследването е публикувано в сп. Health Psychology.

Още: Как да се предпазим от депресия?

Tази стaтия е на: tqloto.bg