preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Биоградина на ученици със специални потребности

Биоградина на ученици със специални потребности

Стара Загора. Ученици със специални образователни потребности от Старозагорско засадиха своя биоградина. Децата, на възраст 14-18 години, реализираха първия етап на проекта „Зелено включване" на Националната асоциация на ресурсните учители, поясниха от ресурсният център в Стара Загора.

Насърчаването и популяризирането на биоземеделието на практика е ангажиране на свободното време на децата в дейности, свързани с учене чрез преживяване. Учениците са засадили вече няколко опитни полета с краставици, домати, тиквички, пипер, боб, тикви, репички, пъпеш, патладжан, моркови, магданоз, копър и редове-царевица, праз, босилек, чубрица, целина, цвекло, броколи.

Малките градинари вече са откъснали първите краставици и репички, а следващата седмица ще приберат и първата реколта от тиквички. Градината е достъпна за всички желаещи доброволци - родители и приятели на учениците от целевата група. Учениците се обучават по адаптирана програма от специалист агроном. След приключване на курса всички ще получат своеобразни сертификати за завършено обучение по биоземеделие.

Тази статия е на: standartnews.com.

Още: Малките градинари с био градина