preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Добра комбинация ли е риба и мляко?

Добра комбинация ли е риба и мляко?

Химичната реакция между рибата и млякото, когато се консумират заедно, се базира на непълно разграждане на белтъчните молекули от различен произход и последващото им взаимодействие.

Последствието би могло да бъде т. нар. "отравяне" след едновременна консумация на двата продукта.

milk

Но това е спорно и далеч не всички, консумирали точно тази комбинация, се оплакват дори и от лек стомашен дискомфорт. Усвояването на животински белтъци от организма по принцип е свързано с отделянето на повече токсини като странични продукти. Когато метаболитните пътища за усвояване на протеин се "затормозяват" допълнително с различни по вид протеини, биохимичните реакции и взаимодействия стават още по-сложни. Най-вероятно става въпрос за недобро съчетание на тези различни източници на протеин, ангажиране на разнопосочни ензимни системи със своите си междинни продукти. Макар и рядко, възможни са и неприятни последици.

Цялата статия: Риба и мляко

Още: Колко е полезно млякото?