preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Внимавайте за пукнатини в динята

Внимавайте за пукнатини в динята

Китайските производители на дини, без дори да го осъзнават, използват торове, който съдържат вещество, наречено форхлорфенурон (FHF). То ускорява растежа на динята, увеличаване на размера със средно 20% (прекалено бързият растеж на динята я кара да се напуква отвътре), което означава големи печалби. Най-малкото, така казва компанията-производител на торове.

Вкусът и структурата на динята също са различни от обичайното. В допълнение, дините са с твърде много бели семки, вместо обичайните черни. Въпреки, че FHF се считат за безопасни и се използват от началото на 1980-те години, Цуй Джиан, директор на Института по зеленчукови култури в Академията на селскостопанските науки на Китай казва, че е по-добре производителите да стоят настрана от вещества phytohormonal защото дините са изключително чувствителни към химични примеси.

Тази статия е на: lekuvai.bg