preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Историята на един микробиолог

Историята на един микробиолог

Професор Янаки Караджов е микробиолог и еколог. През последните три десетилетия практикува апитерапия - лечение с пчелни продукти. Той навърши 81 години. Преди 21 г. професорът се сблъсква със страшната диагноза рак на дебелото черво. Следва сложна операция, при която са отстранени 70 см от колона му. След нея проф. Караджов е трябвало да се подложи на химиотерапия, която обаче той отказва. Защото решава, че със знанията си може да си помогне сам и да открие лек срещу рака. Така професорът започва самолечение със зелев сок, приготвен по негова рецепта. Повече за лековитата напитка, която повишава имунитета и бори болестите, разказва проф. Янаки Караджов.

"Още преди 21 г., когато ми поставиха диагнозата, аз бях убеден, че ракът всъщност е хронична вирусна инфекция. При това положение да ти правят химиотерапия е пълна глупост, защото лечението ще омаломощи най-ценното в човешкия организъм - имунитета. Затова я отказах", разказва проф. Янаки Караджов. Тогава онколожката му казала: "А бе, Караджов, ти ще се самоубиваш ли?" Микробиологът обаче й отвърнал, че няма да се самоубива, а ще създаде препарат, който да засили имунитета му, защото само той може да го измъкне от това състояние. Тогава проф. Караджов създава рецептата си за силен имунитет. "Използвам лактобацили, защото са мощни имуномодулатори. Но не ги взимам от този, който е в киселото мляко, а от негов родственик - лактобацилус плантарум.

На него дължим чудесни туршии, кисели краставички и кисело зеле. Той се намира в самите растения", обяснява професорът. Решава да накладе зеле, но по специална технология. "Във всички кулинарни книги пише, че солта трябва да е 5 на сто, но когато е така - не можеш да пиеш големи количества зелев сок, защото се вдига кръвно и се уврежда сърцето. Затова аз слагам до 0,9 на сто и то морска сол, която има малка част натриев хлорид", посочва проф. Караджов. Той слага в бидона зелките нагоре с кочана, като го цепва леко. "За да стане хубав сокът, слагам и 2-3 ябълки, дюли, царевица. Задължително добавям и една червена зелка и после чакам да ферментира около 21 дни", обяснява микробиологът. След като зелевият сок е готов, той слага в него "главното си оръжие" - 370 грам прополис на прах. lstrong>"След това добавям хрян, защото той убива вирусите. Може да се замени и с джинджифил. С всички тези добавки сокът се консервира и може да изтърпи и 10 години", посочва проф. Караджов. Със своя зелев сок той помогнал на стотици хора, без да им взима и стотинка. И до ден днешен болни от рак търсят професора заради рецептата му. "Непрекъснато ме търсят, по 15 човека дневно, дойде ли някой раково болен - му давам по една туба от сока. Още тогава си казах, че няма да взимам пари от болен от рак", казва проф. Караджов. По думите му този сок трябва да се пие, докато човек оздравее. "Ето, че аз вече 21 г. съм жив, а по нормите на медицината един раково болен трябва да издържи 5 г. и тогава се счита, че е прескочил трапа", казва професорът. По думите му през последните години броят на онкоболните у нас рязко се е увеличил.

"Защото вкараха ГМО в България, от това се увеличи ракът. Затова аз не купувам хляб и си правя от лимец вкъщи. Не трябва да ядем пшеница и всичко, направено от нея като сладкиши. Яжте лимец и овес и няма да сте болни", категоричен е проф. Караджов. По думите му е важно да ядем биохрани и затова той се е захванал с реализирането на екоборса и тържище за биоземеделска продукция у нас. Според професора лековитият зелев сок ще ни помогне дори ако не сме онкоболни. "Няма да имате грип, хрема и куп болести, ще се повиши имунитетът ви", казва той. За да живее човек дълго, той, първо, трябва да има дългосрочни цели. "Моята цел е да направя така, че българите да живеят средно по 120 години", посочва професорът. Затова микробиологът работи активно за обявената от японците четвърта възраст на дълголетниците, с ежедневна консумация на кисело мляко. "Японците откриха 43 завода за българско кисело мляко и няма японец, който да не го яде ежедневно. Като дойдат у нас, първата им работа е да поръчат кисело мляко, а в нашите ресторанти то не се предлага. Освен това всички японски деца от детската градина до завършването си получават всеки ден безплатно от държавата пчелно млечице и мед. А ние чак сега се сетихме да даваме мед на децата. По времето на соца имахме 800 хил. пчелни семейства, а сега са наполовина", казва микробиологът. Той твърди, че е измислил и технология за лечение на диабет тип 2 при децата - чрез прополисов мехлем. "Майките трябва да отидат в поликлиника, където с ултразвуков апарат ще се намаже детето с този мехлем в областта на панкреаса", посочва проф. Караджов. Той разказва, че и за момента при лечението на много болести е ужилването с пчела. "Обикновено ужилването става в областта на гръбначния стълб или в поясната област, като пчелата се доближи до мястото. Така се лекуват всички болести", категоричен е микробиологът.

Ние не можем да твърдим, че всеки човек болен от рак може да се излекува само като пие зелев сок, нито че това е универсален лек. Факт е обаче, че този човек е отказал химиотерапията и е останал жив по-дълго време - от колкото са предвидили лекарите.

Още: Рецепта - http://bg.honeypedia.info/

Тази статия е на: standartnews.com