preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Застой на стомаха

Застой на стомаха

Обикновено неудобството се дължи на неправилно хранене, например при консумиране на предимно обработени храни, като чипс, бисквити и други закуски, за сметка на богатите на целулоза зърнени храни, плодове и зеленчуци. Според доктор Ан Саймъс, клиницист и професор към Медицинския център на Калифорнийския университет в Сан Франциско, ако ходиш до тоалетна веднъж на 3 дни, това вече означава, че имаш запек. Ако това се случва по-рядко, става вече дума за хронично променен ритъм на работа на червата. Не бива обаче да прибягвате непрекъснато до разхлабващи препарати, за да отстраните проблема, защото има голяма вероятност да се запознаете с друг проблем, ленивите черва.

Как да се предпазите:

Приемайте плодове и зеленчуци. Те са богати на целулоза, която увеличава обема и съдържанието на вода в изпражненията и облекчава изхождането. С високо съдържание на целулоза са малините и сините сливи, сладките картофи и брюкселското зеле.
Приемайте една чаена лъжичка ленено семе, разтворено в 200 мл вода или сок, по време на всяко хранене в продължение на 2-3 дни. Лененото семе не се разтваря напълно във вода и преминава бързо през червата.
Приемайте по една равна лъжичка стрити семена от плантого псилиум /пясъчен жиловлек/, разтворена в 200 мл вода или сок, по време на хранене.

Ако искате да се отървете от запека - осигурете в менюто си най-малко по 25 г целулоза. Можете да си ги набавите чрез плодове и зеленчуци, пълнозърнест хляб. Кивито, целината, броколите имат високо ниво на съдържание на целулоза.

Приемайте достатъчно количество течности: по 30 мл на всеки килограм от теглото ви. Правете разходки по 15-20 мин на ден. Ходете с бързина, която затруднява, но не прави невъзможно говоренето. Ходенето стимулира функцията на червата, затова ходете редовно. След всяко хранене посетете тоалетната. Така ще изградите рефлекс за изхождане по едно и също време на деня. Освен това след хранене храносмилателната система се намира в готовност да започне обработката на храната и отделянето на отпадните продукти. Спазвайте този режим и след две седмици ще започнете да получавате нормален позив за изхождане след хранене.

Тази статия е на: dar-center.com