preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Правилно миене на косата

Правилно миене на косата

От това дали миете косата си правилно зависи не само добрият й външен вид, но също така и бързият й растеж.

Преди да измиете косата си, задължително я срешете. Благодарение на разресването ще се отделят от кожата на главата люспите на мъртвите клетки.

Преди да измиване също, пригответе вода за предварително изплакване с оцет за блясък. На литър вода се добавят 2 чаени лъжички оцет или сок от лимон. Водата трябва да е хладка.

Температурата вече за измиването също не трябва да е много висока. Най-добрата температура за измиване на косата е 37 градуса. Прекалено топлата вода увеличава дейността на мастните жлези, които продължават да работят усилено и след измиването на косата.

Повечето хора предпочитат да мият косата си под душа. Твърдата вода не действа добре на косата, тъй като съдържащите се в нея соли на калций, магнезий и желязо оказват разрушаващо въздействие върху косъма. Затова честото, всекидневно или през ден миене на косата с твърда вода е опасно заради негативното въздействие на веществата в твърдата вода. Идеален вариант е да измивате косата си с дестилирана вода. Съществува и възможността да омекотите водата от чешмата. За тази цел служи содата за хляб - достатъчнa e 1 супена лъжицa за 2,5 литра вода. Друг вариант е преварената вода.

Косата се измива с кръгови движения, много внимателно, като се използват само възглавничките на пръстите и се избягва одраскването на кожата на главата с нокти. Даже миниатюрната раничка дава възможност на бактериите да попаднат в организма ви.

Не се препоръчва да миете косата си вечер, тъй като през нощта от търкането във възглавницата се получава омазняване на кожата на главата, а в средата на деня косата ви ще изглежда мазна, ако сте свикнали да я подлагате на всекидневно миене.

Тази статия е на: ezine.bg

Още: Приготвяне на шампоани /хума/