preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Как да се предпазим от депресия?

Как да се предпазим от депресия?

Депресията ще стане най-разпространеното заболяване сред хората по света след не повече от 20 години. По данни на Световната здравна организация към момента 450 милиона души страдат от различни психични заболявания и разстройства, с което разпространението им е значително по-широко от други заболявания.
Все по-често експертите наричат депресията “тихата епидемия”, защото доста незабелязано случаите й за последните десетилетия са се увеличили значително. Според последните оценки загубите, които икономиките търпят в резултат на заболяването скоро ще се изравнят с тези от помощите за безработни и загубата на работоспособност. Как да я предотвратим?

Мислете позитивно
Това е ключът към избягване на депресия. Не се фокусирайте върху негативни мисли. Не е нужно винаги да си представяме най-лошия вариант. Грешим, като правим предположения. Възможно е човек да се научи да отхвърля черните мисли и да си налага позитивни представи. Помагайте си, като си намирате приятни занимания, които ангажират ума. Щастието се гради, и то от нас самите.

Бъдете добронамерени
Ако искаме да направим другите нещастни, не можем самите ние да сме щастливи. Подхождайки към околните с добронамереност, по-често ще ни отговорят със същото. Каквото даваме, това получаваме.

Не се обвинявайте за всичко
Ако наистина сте сгрешили, признайте. Често обаче, дори да не сме направили нищо лошо, се опитват да ни вменяват вина, защото е по-лесно. Не си позволявайте да поддавате и сами да си насаждате укори.

Живейте балансирано
Макар и трудно, е възможно. Не може да влагаме цялата си енергия в едно –например само в работата. Важно е да балансираме между ‘трябва’, ‘искам’ и ‘нуждая се’. Това равновесие касае работата и почивката, режима на хранене и времето за спорт, грижата за здравето ни като цяло. Сънят е от особено важно значение.

Хранете се здравословно
Преяждането, гладуването, нередовното хранене са вредни навици, които ни се отразяват. Хранете се по-разумно, пийте достатъчно вода. Така ще се изчиствате от токсините в организма.

Спортувайте редовно
Независимо каква е физическата дейност, тя е полезна - танци, йога, фитнес... Физическата активност помага за намаляване на стреса, тонизира и дава енергия на тялото.

Споделяйте проблемите си
Помага, когато изкажем на глас притесненията си. Никога не знаем кой и как може да ни помогне, особено когато имаме наистина близки хора, на които можем да разчитаме.

Tази стaтия е на: ezine.bg, Депресията ще стане болест №1.