preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Дъвки и салами у нас - водят до рак

Дъвки и салами у нас - водят до рак

15 септември - Деня в който започва учебната година. Свързан за някои с щастие, за други със стрес (особено за първокласниците). Освен да успокоите децата си, понеже стресът е пряко свързан с тяхното здраве, им дайте няколко съвета да внимават какво си купуват от училищната лавка. По възможност им пригответе нещо вкъщи макар това да не е по силите на всички в днешно време. А на въпросът "защо?" ще си отговорите сами със следващата ни новина..

"E"?
Повечето от разрешените "Е-та" в храните увреждат ДНК-то ни. Оттам може да тръгнат злокачествени промени в клетките и човек да се разболее от рак, съобщава „Телеграф“. Това доказва изследване на български учени. Особено вредна е една съставка в саламите, която в някои случаи е била 1000 пъти над безопасната норма. Изследването било направено върху клетъчни култури в лабораторията на молекулярна генетика към един от институтите на БАН. То е извършено от екипа на доц. Георги Милошев.

6 "Е-та" увреждат ДНК-то и са опасни, дори да са в допустимите от ЕС количества. Въпросните добавки могат да скъсат спиралата на ДНК на човек, клетките да мутират и той да се разболее от рак.

Такъв консервант е Е250 - натриев нитрит, който се употребява в консервирано месо, в дълготрайните салами. Неговите стойности би трябвало да бъдат средно между 10 и 100 пъти под допустимите от ЕС, за да са безопасни. „Но ние намерихме продукти с 1000 пъти по-големи стойности, а те увреждат ДНК-то“, обясни доц. Милошев.

Опасни са също оцветителите - Е132, който дава виолетов цвят, Е127 - оцветява в червено, и Е143 - зелено. Те присъстват в ярко привличащите разноцветни дъвки, бонбони, торти, сладкиши, които децата ядат в големи количества. Със соковете също поглъщаме опасната боя.

Разрушител на ДНК-то е и кофеинът, който присъства над нормата в енергийните напитки и те стават вредни.

Част от тази статия е на: struma.bg