preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Да се предпазим от литиаза

Да се предпазим от литиаза

Литиаза: Образуване или наличие на камък или конкременти в организма. Често е симптоми не се забелязват, но може да доведе до сериозни пследици. Камъните в бъбреците, уретрите или пикочния мехур са обединени в диагнозата литиаза, която става все по-масова у нас.

България е сред страните с повишена заболеваемост. Има генетично предразположение, но и начинът на живот и храненето са много важни. Ето няколко съвета за това как с правилен начин на живот да се предпазите от литиаза и да подобрите състоянието си.


- Първото условие е да се научите да пиете течности. Това значи поне 1-1,5 л вода и чай на ден, а при усилено потене и повече.
- От менюто задължително се изключват употребата на алкохол, кафе и цигари.
- Рискова храна са вътрешностите: шкембе, бъбреци, дробчета и др.
- Здравословната диета изисква най-общо да смените любимите си вредни храни с полезни. Вместо натриева сол например слагайте калиева, вместо бял хляб яжте черен.
- Плодовете и зеленчуците да се увеличат, но да се избягва тяхната употреба в консервиран вид.
- Рафинираната захар почти трябва да се спре.
- Естествените нужди не бива да се потискат. Задържането на урина увеличава обема на простатата при мъжете. Освен това увеличава опасността от рефлукс (връщане) на урина към бъбреците. Това предизвиква инфекции и образуване на камъни.
- Движението е много важно. Не всеки е създаден да спринтира или да вдига тежести по цял ден, но застоят убива!

Още: Всеки втори българин има камъни в бъбреците, Бъбреци.

Тази статия е на: dar-center.com