preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Медта - потребност и недостиг

Медта - потребност и недостиг

След публикуваната страницата мед нека да разгледаме няколко интересни факта за потребността и недостигът на мед в организма, която води до нарушаване на обмяната на веществата, а също така се затруднява и усвояването на желязото. Медта повишава съпротивлението на клетките срещу различните бактерии и вируси, с които е пълен нашият организъм. Още в началото на XX век учените доказват, че медта за 6 дни убива дифтерийната бактерия, за 18 часа - тифозната, а за 3 дни - стафилококите. В миналото хората, които носели медни украшения или работели с мед, не се разболявали от холера и чума. Други, без да са били запознати с бактерицидните свойства на медта, носели от деца медни пръстени, гривни, колани или обръчи за глава. Неслучайно паралитиците и инфекциозно болните са рядкост сред тях. На новородените са слагали медни гривни срещу рахит и епилепсия.

Хората, чиито професии са свързани с обработката на мед, рядко боледуват от рак. Медта и желязото са необходими за кръвообразуването. Лицата на хора, страдащи от недостиг на тези микроелементи, се зачервяват при всяка рязка смяна на температурите.

Много лесно е да се установи дали тялото ни има нужда от мед. През нощта връзваме на ръката си медна пластинка или монета, а на сутринта я отвързваме. Ако монетата не се отлепва и кожата под нея е позеленяла, страдаме от недостиг на мед и можем да започнем лечение. Болката в горната част на тила също е сигнал за недостиг на този елемент, а и за изменения в стомашно-чревния тракт.

Още: Mед, Aбсолютни елементи - най-важни за организма.

Цялата статия: Значението на медта за човешкия организъм.