preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Пъдпъдъчите яйца 2

Пъдпъдъчите яйца 2

Продължаваме с отговорите на въпросите защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме.

Как да ги приемаме?

За профилактика и лечение на заболявания пъдпъдъчите яйца се приемат в суров вид с вода 30 минути преди закуска. Средното дневно количество, което може да се консумира, варира между 1 и 4 броя, като за децата дозата да бъде минимална. С лечебна цел яйцата трябва се приемат в продължение на 3 - 4 месеца без прекъсване. Разбира се, суровата консумация на продукта крие голяма опасност от зараза със Salmonella Enteritidis, но тя е по-малка в сравнение с риска при приемане на термично необработени яйца от други птици. Най-добре е да се сваряват предварително!

Как действат върху организма?

Значително подобряване на здравословното състояние при бронхиална астма след консумация на 120 яйца. Подобряване на растежа на ноктите и косата, възстановяване на кожата и мускулите, забавяне на процесите на стареене - след 220 яйца. За възстановяването на половата функция (и при мъжете, и при жените) са необходими 130 яйца. На бременни жени се препоръчва да си хапват редовно от продукта. Дори съществува мнение, че 2 рохко сварени яйца сутрин за закуска намаляват вероятността от токсикоза. Сурови яйца може да се добавят към супи, салати и каши.

Как и колко се варят пъдпъдъчите яйца?

За да си приготвите вкусни салати с яйцата, трябва да ги сложите във вряща вода за 1 - 2 минути - ако искате да бъдат рохки / и 5 минути - за да станат твърди.

Вреда и противопоказания

Яйцата на пъдпъдъка са полезен продукт, но не бива да ги консумирате, ако организмът ви не усвоява добре белтъка по медицински причини. Някои видове чернодробни и бъбречни заболявания напълно изключват белтъчната храна, затова, преди да включите продукта в ежедневното си меню, първо се консултирайте с лекар, ако имате съмнения по отношение на въздействието му върху здравословното ви състояние.

Разбира се, прекаляването с пъдпъдъчи яйца вреди, както злоупотребата с всеки един хранителен продукт. Всички знаем, че умерената консумация е гаранция за благоприятно влияние върху организма. Някои специалисти препоръчват изяждането на 320 яйца за подмладяване на организма и за поддържането на неговите естествени функции. Това не означава, че такова количество трябва да бъде прието във възможно най-кратки срокове, защото няма да се усвои голяма част от продукта и резултатът ще бъде храносмилателно разстройство.

Ако сте сигурни, че яйцата не са заразени със салмонела, може да консумирате и сурови. Друг важен момент е срокът на годност. Яйцата в действителност може да се ядат до 60 дни ( както се посочва на някои опаковки, предлагани в търговската мрежа), но това е валидно единствено в случай че продуктът винаги и бил съхраняван при температура под 10 градуса.

Тази статия е на: framar.bg

Още: Защо са полезни пъдпъдъчите яйца? 1, Пъдпъдъчите яйца.