preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Лекарство против диабет - дефицит на вит B12

Лекарство против диабет - дефицит на вит B12

Метформинът е едно от най-популярните лекарства в света, за което е доказано, че причинява недостиг на витамин В12.

Недостигът на витамин В12 може да бъде особено висок сред по-възрастните хора, които взимат високи дози на метформин и/ или го използват за продължително лечение. Това може да доведе до трайно увреждане на мозъка и нервната система. Ето какво трябва да знаете, за да се избегне дефицитът на витамин B12 ако вземате метформин.

Метформинът е лекарство, което се използва за лечението на диабет тип2. Другите имена на лекарства с метаформин включват glucophage , gluciphage XR, glumetza и fortamet. Те намаляват нивата на глюкозата в кръвта по три начина:

1. Потискат производството на глюкоза от черния дроб.
2. Повишават чувствителността на черния дроб, мускулите, мазнините и клетките към инсулина, който се произвежда от тялото ви.
3. Намаляват усвояването на въглехидратите, които консумирате.

Някои проучвания са показали, че концентрациите на витамин В12 са били значително по-ниски при затлъстели хора, в сравнение с такива, които контролират теглото си. Витамин В12 е водоразтворим, който е необходим за правилното образуване на червените кръвни клетки, неврологичната функция и ДНК синтеза. Този витамин се намира особено в животинските храни, като месо, морски дарове, яйца, и млечни продукти, поради тази причина някои вегани са изложени на риск от недостиг. Възрастните хора също често са изложени на дефицит от витамина поради проблеми с абсорбацията на стомашно-чревния тракт.

Симптоми при недостиг: Някои видове анемия, безплодие, невропатия, хронична умора, слаба ориентация и рядко деменция. Лица, които приемат метформин, трябва да проверяват нивата си на витамин В12 ежегодно.

Ето най-важните източници на витамин В12
Стридите са богат източник на витамин В12, както и на желязо. Ако не сте свикнали да ги ядете варени, ще бъдете приятно изненадани от разнообразието на ястия, които могат да бъдат приготвени с тях.

Мидите са двучерупчести мекотели, които са склад на витамин В12. Яжте ги варени или печени и бъдете сигурни, че ще добавите на организма си добро количество кобаламин и други минерали като калий и желязо. Популярното в последно време едноклетъчно синьо-зелено водорасло Спирулина също има добро съдържание на витамин В12.

Сиренето е млечен продукт с най-високо съдържание на цианкобаламин, който варира като количество в различните видове сирена. Швейцарското сирене, както моцарела и пармезан са най-богати на този витамин.

Телешкото месо е важен източник на витамин В12, но с него не трябва да се прекалява, за да не увеличите негативните ефекти от прием на червено месо.

Яйцата са другото чудо на природната храна. Витамин В12 се съдържа в жълтъка, като количеството му варира при различните птици. Най-много е в гъшите яйца.

Пуйката има вкусно месо, богато на витамин В12. Тази храна е добре да стане ваш приоритет още повече има хиляди начини за вкусно приготвяне.

Ракът не може да се конкурира с телешкото и пуйката по съдържание на витамин В12, но все пак съдържа добро количество. Така че продължавайте да се наслаждавате на тези вкусни ракообразни, за да получите добра доза от него.

Сьомгата и пъстървата са двете риби, които могат да отговорят на вашите нужди. Освен това те съдържат един куп други витамини и минерали, което ги прави изключително здравословна храна за тялото.

Още: Препарати с риск за психогенна еректилна дисфункция, Пристрастяване към лекарства, Противозачатъчните могат да образуват тромб, Лекарство против диабет - дефицит на вит B12, Статините: странични ефекти - мнения по темата.

Тази статия е на: lekuva.net.