preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Как да използваме ядката на авокадото?

Как да използваме ядката на авокадото?

Костилките на този плод имат много употреби. Авокадото е изключително полезен плод. То е богато на витамини и полезни мастни киселини, незаменими за здравето на организма. Поради многобройните му полезни действия авокадото се ползва и в козметиката заради благотворното му въздействие върху кожата и косата. Изобщо, то е от продуктите, които задължително трябва да влизат в ежедневната ни употреба. Ядката му съвсем не е за изхвърляне. Тя е полезна в много аспекти.

Ядката на авокадото като естествена боя
Знаем, че ядката на авокадото има зелено-кафяв цвят. Интересното при ядката на авокадото обаче е, че боядисва в розово. Може да се използва за естествено боядисване на платове чрез втриване. Подходящо е ако искате да внесете лек акцент върху бял или светъл плат.

Ако обичате да приготвяте гуакамоле от авокадо, вероятно знаете колко нетрайно е то. Трудно се запазва свежо за по-дълго, а хубавото е, че собствената ядка на авокадото има свойството да запазва гуакамолето прясно за по-дълго. Нужно е само да я потопите вътре в него.

Използвайте ядките като ексфолиант Добре подсушени и стрити на ситно, ядките на авокадото са чудесна добавка към домашната ви маска за ексфолиране на кожата на лицето. Можете да ги стриете на по-едри парчета, за да си приготвите скраб за крака. Действа освежаващо и омекотява грубата кожа.

Изяжте я! Ядката на авокадото може и да ви изглежда неядлива, но не е така. Тя може да се превърне в съставка от енергийното ви смути рано сутрин. Тя съдържа изключителни хранителни вещества, от които организмът ви се нуждае - калций, магнезий, калий.

Направете си чай.
Просто потопете костилката на авокадото в гореща вода и изчакайте, докато пусне соковете, цвета и хранителните вещества.
Настържете ядката и я използвайте в сосовете си Вкусът, който придава на сосовете и добавките за ястията е специфичен, а и изпълнен с полезни вещества.

Посейте си авокадо
От костилката може да порасне прекрасно растение, чиито плодове да берете след време. Защо да не си отгледате домашно биоавокадо?

Тази статия е на: az-jenata.bg