preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Защо и какво е био?

Защо и какво е био?

Какво е БИО?
Био продукцията се отглежда без използване на синтетични химически вещества като пестициди и торове. Почвата, върху която растат био културите, трябва да е чиста от химикали за период от поне три години. Храната на животните, които дават био продукция (мляко, яйца), трябва също да е продукт на био земеделието. Биологичните продукти не са генетично манипулирани.

Защо БИО?
Като приемаме повече био продукти, ограничаваме количеството на химикалите, генно-модифицираните организми и оцветителите в организма. Това намалява стреса върху главните органи при преработката на токсините. Био храните съдържат повече хранителни вещества: витамини, минерали, незаменими мастни киселини и антиоксиданти. Така ние получаваме повече енергия и повече ползи за здравето. Био храната може да намали разпространението на заболявания, сърдечно-съдови болести, алергии и детска хиперактивност.

По-добри ли са БИО продуктите за околната среда?
Био земеделието намалява количеството на парниковите газове в атмосферата и подобрява качеството на водата и въздуха, намалява количеството на отпадъците и ерозията на почвата, както и увеличава разнообразието на растителните и животинските видове.

Тази статия е на: spirala.bg