preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Пермакултура - Семинар

Пермакултура - Семинар

Какво е пермакултура?
Пермакултура е приложна наука за дизайн на човешки местообитания и продуктивни земеделски системи, наподобяващи максимално естествените.
Пермакултурата е съвкупност от методи за устойчив дизайн на земята. Тя се основава на екологични и биологични принципи, като използва повтарящи се природни модели (шаблони) за да максимизира ползите и да минимизира усилията. Целта е да създаде устойчиви, продуктивни системи, които задоволяват човешките нужди и хармонично интегрират хората и земята. Взима предвид екологичните процеси на растенията и животните, техните хранителни цикли, климатичните фактори.

Нуждите на обитателите от храна, енергия, подслон и инфраструктура се удовлетворяват от изпитани технологии. Елементите в системата се разглеждат заедно с взаимодействията помежду им, като продуктите на един елемент са ресурс за друг. В типична пермакултурна система работата е сведена до минимум, отпадъците са превърнати в ресурси, продуктивността и добивите са увеличени и околната среда е възстановена. Пермакултурните принципи могат да бъдат прилагани във всякаква среда и мащаб - от градски жилищни комплекси до селски къщи, от малки ферми до големи региони.

Довечера и на следващият ден ще се проведе събитие
Пермакултура в действие: два семинара + дискусия.
(Вторник 24 и сряда 25 Февруари 2015 г.)
от 18.30 - 21.30
Център - ИДЕЯ ВИТА
ул. "Лерин" 64, гр. София
Вход свободен - дарение на добра воля. / на английски с превод на български. idea-vita

"Този разговор и дискусия с водещ Ракеш “Rootsman Rak” ще разгледа пълния потенциал на Пермакултурата като нещо повече от градинарство. Когато включим всички елементи от цялата система - вода, енергия, постройки, отпадъци, транспорт, общност и търговия, ние имаме способността да създадем една изобилна, устойчива и гъвкава система с минимални разходи за поддръжка."
Екипът ни pleven-bilki.com също ще присъства.