preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Стандарт и за пълнозърнестия хляб

Стандарт и за пълнозърнестия хляб

30% от продукцията на пазара е от сивия сектор - Предстои стандартизиране на пълнозърнестия хляб, който се произвежда у нас. Това заявиха в предаването "Добро утро, България!" по TV7 диетологът проф. Донка Байкова и Марияна Кукушева, председател на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите.

Те призоваха потребителите да купуват само родно производство от насъщния, като препоръчаха типовия и пълнозърнестия. Те се усвояват по-добре от организма и не позволяват натрупване на захари в него, обясни и майстор хлебопекар от популярна столична фурна - Слънце и луна

Според експертите модерните напоследък самуни като този от лимец са вносни и не е изключено да идват от страна, в която е разрешено производството на ГМО пшеница.

Най-добре е да се консумира хляб по стандарт "България", чието производство се проследява от нивата до трапезата. Изберете фирма, за която сте сигурни, че контролът е на ниво, тъй като у нас 30% от производителите са от сивия сектор. За тях няма гаранция какви продукти използват, допълниха експертите. - Вижте видеото.

Още: Пълнозърнест хляб - предпазва от високо кръвно, Алхимията на хляба.