preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

С кои билки да преборим грипа?

С кои билки да преборим грипа?

Заедно със студеното полугодие, идва и времето на грипните вируси. Те започват да циркулират все по-рано, в сравнение с минали години. За радост, природната аптека също може да предложи начини, с помощта на които да се подсили имунитета и да се отървем от грипа. Вижте кои билки са полезни за тази цел:

Мащерка
През настъпващата част от годината е препоръчително да имаме под ръка етерично масло от мащерка или изсушения вариант на билката. Те ще бъдат от полза, в случай, че ни връхлети грип или настинка.
Отдавна е известно, че тази билка има отхрачващи свойства. Това означава, че тя помага за по-бързото прочистване на белите дробове, вследствие на което ще се почувстваме по-добре по-скоро.
Можем да си приготвим чай от мащерка като сложим две чаени лъжици от билката в чаша с вряла вода за 10 минути. А може също така и да си направим парна баня. Трябва само да добавим една шепа мащерка от билката в купа топла вода и да се наведем над нея. Главата и купата трябва да са покрити с кърпа. Вдишването на парата ще помогне за освобождаване на секрета в гърдите.

Сладник
Тази билка е известна още като Сладък корен и съдържа съединението глициризин, за което е установено, че има мощни антивирусни ефекти срещу сериозни заболявания. Редица проучвания откриват, че екстрактът от билката може да се пребори с грипа.

В аюрведическата медицина сладкият корен се използва и за ексфолиант.

Тази статия е на: puls.bg