preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Криотерапия

Криотерапия

На Йорданов ден хора се къпят в ледените реки за здраве, а през останалото време атлети и културисти занимаващи се сериозно със спорт използват студената вода за облекчение.

Познатата криотерапия - представлява потапяне в студена вода за 5-10 минути. В 17 от тестваните случаи температурата на водата е стигала и до 10 градуса. В повечето изследвания атлетите стояли през цялото време във водата, а в някои от тях влизали и излизали неколкократно.

Изследванията показват, че студените бани действително имат предимство пред обикновената почивка, като намаляват болките в мускулите до 20%. Но свойствата и стигат само до облекчаване на болките. "Важно е да знаем, че потапянето в студена вода причинява шок на тялото," казва водещия на изследванията Д-р Крис Блейкли.
"Трябва да се уверим, че хората не правят нищо вредно за себе си, особено ако се излагат на студена вода за толкова дълго време." "Повече от излседванията, които правим са върху елитни атлети. Техните физиологически резерви са по-добри от на повечето хора. Не всеки би трябвало да се подлага на такова нещо." Студените бани трябва да се избягват, ако имате сърдечни проблеми или проблеми с циркулацията на кръвта. Могат да причинят сериозни проблеми.

Прочети още на: mma.bg