preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

По езика можем да разпознаем 14 болести

По езика можем да разпознаем 14 болести

Вече е разработена точна методика за оценка на здравето по състоянието на езика, описват от meddaily.ru с позоваване на Microfinance Monitor. Авторите на методиката са научни сътрудници в колежа Раджалакшми.

Диагностичната методика оценява промените в цвета, огрубяването и текстурата на езика. Така например неравностите по езика сигнализират за дефицит на витамин В12, желязо, фолиева киселина или анемия. Почерняването е признак на гъбична инфекция, характерна при продължително лечение с антибиотици или при СПИН. Надлъжните бразди по езика са симптоматични за сифилис, раничка на езика развиват болните от болестта на Крон или с колит.

Анализът на текстурата на езика се съчетава със специална програма с възможните точни признаци на редица заболявания; това дава възможност да се диагностицират болести като простуда, грип, бронхит, стрептококова инфекция на гърлото,синузит, алергия, астма, оток на белите дробове, хранително отравяне и дивертикулит. Със сигурност изброените заболявания могат да се разпознаят само по езиковата диагностика, но също така е сигурно, че списъкът може постоянно да се разширява.

Медицината все по-често се обръща към древните методи за диагностика, използвани преди векове. Както е известно, източната медицина е разпознавала много от актуалните и днес заболявания по външни признаци, без микроскоп и лабораторни анализи. По състоянието на кожата, ноктите и косата старите ескулапи са съдели за вътрешни болежки, невидими само за лаиците (Недостатъчно вещи в дадена област; непрофесионалисти, дилетанти). Диагностиката по езика е едно от усъвършенстванията на старите подходи. Ние не вземаме отношение по въпроса за този метод на диагностициране, но тази статия показва, че е възможно болестите да бъдат изразени по външни части или белези по тялото, както е и при ирисовата диагностика.

Тази статия е на: В-к Здраве за всички