preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Какво причинява алкохола

Какво причинява алкохола

На всеки 10 секунди в света умира човек от алкохол - 3,3 милиона души в света са починали от употреба на вино, бира и водка през 2012 г., сочи доклад на Световната здравна организация за 2014 г.
В Европа и в частност в Германия, алкохолът е един от главните фактори за състоянието на здравето. Той се оказва едно от най-опасните вещества на света. Този наркотик убива повече хора, отколкото СПИН и туберкулозата взети заедно, уверяват авторите на доклада.

Анализирани са статистически данни от всички 194 държави членки на ООН. Експертите констатирали, че 5,9% от смъртните случаи по света са вследствие от употреба на алкохол, породили актове на насилие, пътно-транспортни произшествия и други инциденти. Постоянно пиещите хора повишават риска за заболяване не само от рак или цироза на черния дроб - с употребата на алкохол са свързани още около 200 различни заболявания, сочи докладът на ООН.

Алкокохолизмът вреди не само на отделни хора, но и на цялото общество. Психическото, физическото и сексуалното насилие, на първо място в семейството, нещастни случаи и престъпления, извършени под въздействието на алкохола, в много държави, особено в Европа, са нещо обичайно.. Отрицателните икономически последствия от това са огромни. Фактите в доклада потвърждават последствията от употребата на алкохол.

Повече от 1/3 от населението на земното кълбо употребява алкохол.
Средно всеки човек приема 17 литрa чист алкохол в годината. От алкохолна зависимост страдат повече мъжете. През 2012 година смъртните случаи сред мъжете са 7,6 % и 4% сред жените. Данните на Здравната организация, които са в основата на изследването доказват, че през последните 5 години Европа, Африка и Америка са с много високи показатели за прекомерна употреба на алкохол и последвали фатални инциденти. В Югоизточна Азия и западната част на Тихия океан пък хората са започнали да употребяват повече алкохол, отколкото преди години.

Още: Животът е един

Тази статия е на: viapontika.com Аавтор: Калин Иванов